Kindle Paperwhite - Carina Behrens, carinabehrens.com

Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite - Carina Behrens, carinabehrens.com

Jeg har alltid likt nye duppeditter; telefoner, dataer, TVer, whatever, alt nytt er spennende. Kindle har jeg derimot lenge hvert litt skeptisk til. Jeg er så glad i de gode, gamle bøkene mine, det å bla i sidene, lukten. Jeg elsker å vandre i biblioteker og bare titte, sette meg i en god stol og lese i en random bok jeg aldri har hørt om. Det kan jeg ikke gjøre med en Kindle. Men, likevel, jeg ønsket meg en til bursdagen min og kjæresten min fikk det faktisk med seg. Så da jeg fikk bursdaggave av han da jeg kom hjem fra Hellas var det en Kindle Paperwhite.

Det er mye jeg ikke kan gjøre med en Kindle, men det jeg kan gjøre er å saumfare Internett for å finne en bok jeg vil lese, spørre om tips fra andre jeg stoler på, Twitter for eksempel, eller Goodreads, og om jeg finner en bok jeg synes virker spennende så trenger jeg ikke legge den til i en ønskeliste eller skrive den opp i en notatbok for ikke å glemme den senere (noe jeg garantert gjør uansett).

Med Kindle kan jeg kjøpe boken med en gang og begynne å lese den med en gang. Og jeg kjenner det er så DEILIG. Jeg har ikke telling på hvor mange bøker jeg tidligere har planlagt å «skaffe senere» som aldri finner seg en vei inn i bokhylla. Jeg merker allerede at leselysten har kommet tilbake for fullt, vokst seg større. Jeg leser mens jeg går til jobben og jeg leser mens jeg venter på at den trege kaffemaskinen skal lage kaffen min og jeg leser mens jeg sitter på do.

Jeg tror jeg og Kindle kommer til å få et langt og godt liv sammen!

Hva synes du? Er jeg sellout som liker den, eller har du en selv? Share your thoughts!


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

14 kommentarer til “Kindle Paperwhite”

 1. Vilde avatar

  Jeg må ærlig innrømme at jeg er skeptisk til Kindle selv, til tross for min store dupeditt-elsk. Jeg synes konseptet er fantastisk, og jeg skulle gjerne ønske at jeg hadde likt det, men jeg tror ikke jeg hadde brukt den noe særlig. Trolig mest fordi at jeg forestiller meg at det å lese på en skjerm er slitsomt, selv om jeg vet at skjermen er nokså behagelig. Kjæresten min har kindle, og en dag skal jeg prøve den! Kanskje blir jeg frelst jeg også!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Da er du i akkurat samme sko som meg. Jeg også trodde jeg ikke kom til å bruke den noe særlig, men faktum er at jeg nå leser mye mer enn jeg ellers gjør til vanlig. Når jeg venter på bussen/trikken/t-banen, mens jeg lager mat, ja, alle mulige stunder jeg har ledig. Det gjorde jeg ikke før. Da leste jeg kanskje litt rett før jeg skulle sove, men ikke ellers. Kindle har faktisk vekket leselysten min igjen og for det er jeg supertakknemlig. Gi kjæresten din sin en sjanse, jeg tror ikke du vil angre!

 2. victoria avatar

  Jeg foretrekker bøker rett og slett, jeg liker å bla, jeg liker å bokhyller og eie så mange bøker at jeg ikke har orden på dem, men Kindle må være kjekt for dem som liker Kindle :p

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg trodde ikke jeg skulle være en av de som likte Kindle, men nå er jeg en av de som liker Kindle.

 3. Caroline avatar

  Jeg har lesebrett, men jeg bruker det dessverre aldri. Nå er jeg veldig flink til å nedprioritere lesingen min generelt, og det er så trist. Men Kindle Paperwhite ser så fin ut!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Den er superfin. Dra med deg Kindle’n overalt, som meg. Da skal du se du får lest mer enn du tror! :)

 4. Brita Melissa avatar

  Jeg kjenner meg igjen i det første du skriver her. Jeg var megaskeptisk og synes alle som satt og «leste» ned i en skjerm så enda dummere ut enn de med nettbrett. Jeg tviholdt på innbundte bøker og papir som helst skulle lukte som et biblioket. MEN, da jeg begynte å legge ut på reisefot la jeg merke til hvor praktisk det faktisk var! Da noen viste meg sin Kindle og jeg så hvor «ekte» papiret så ut på skjermen og hvordan den skåner deg mot skarpt lys var jeg solgt. Jeg vil tro det gjøre leselysten hakket større og ikke minst at den blir værende lengre av gangen. Nå har man ingen grunn til å la være når bøkene er bare et tastetrykk unna. Det gir en bedre oversikt og kanskje det blir lettere å ha de bøkene man vil ha i bokhyllen også :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   I knoooow. Tror mange bokelskere er skeptiske fordi de nettopp liker bøker, som meg, men det var også derfor jeg ville skrive dette innlegget; forhåpentligvis er det noen som leser det og finner ut at de vil gi Kindle en sjanse likevel!

 5. Amanda avatar

  Har aldri prøvd Kindle og siden jeg ikke leser så alt for mye tror jeg at jeg holder meg til de gode gamle bøkene. Elsker alt ved bøker, utenom størrelsen på noen av de. Holder på med første boka i A Song of Ice and Fire-serien og merker det er litt styr å drasse med seg en så tykk bok over alt :P

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Det er nettopp derfor jeg leser så mye mer nå enn jeg gjorde før, fordi jeg ikke gadd å drasse med meg en tjukk, fysisk bok overalt. Og når jeg først gjorde det så syntes jeg det var ork å dra den frem, for eksempel på en kortere busstur. Det betyr ikke at jeg skal gi opp de ordentlige bøkene, men bare supplere med litt lesing innimellom, når jeg ikke orker drasse med meg bøker hele tiden :)

 6. Kristine avatar

  Jeg har en gammel Kindle Keyboard, kjøpt i julegave til meg selv i 2011, og har etterhvert lest ganske mange bøker på den, den holder ennå selv om batteriet må lades litt oftere enn før (er nede i annenhver uke nå). Den kan jeg bruke ute i sola, i sengen om kvelden uten å bli sliten i øynene etc. Anser det som en av mine bedre teknologiske investeringer. Den er ekstra god dersom du liker å lese tjukke bøker eller liker å lese sånne bøker de ikke har på bilblioteket, men som du ikke har noe behov for å ha stående i ei bokhylle heller. Det er jo heller ikke sånn at jeg har slutta å lese på papir eller aldri bruker biblioteket, men den der «kjøp med ett klikk» knappen er farlig altså…

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Annenhver uke? NOEN MÅ GÅ! Haha. Det er jo ganske så ekstraordinært i seg selv at å måtte lade annenhver uke er dårlig for en Kindle. Men ja, akkurat det samme jeg tenker – kommer ikke til å «gi opp» vanlige bøker nå som jeg har Kindle, men den er fin å ha når jeg ikke orker å drasse med meg en bok overalt.

   1. Kristine avatar

    Haha, ja, tidsmessig er det jo et luksusproblem med annehver uke.

    Er ekstremt hyggelig å vite at jeg har 100 bøker i veska (og potensielt flere millioner) i stedet for én.

 7. Kristine Davin avatar

  Jeg hadde samme skepsis i forkant, men så fikk jeg et lite nettbrett i bursdagsgave i fjor, og nå leser jeg flere bøker på nettbrettet enn vanlige bøker. Synes det er utrolig praktisk, spesielt på lengre reiser, siden den er så lett – også er det så mange fine apper man kan lese bøker via! Nå for tiden er det mest Kindle-app, men EbokBib (bibliotekets egen låne-app <3) er på en god andreplass. Anbefaler egentlig Nettbrett foren lesebrett, siden det kan brukes til mer :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *