Mine favoritter fra Johnny Depp

12 kommentarer
Film
Mine Johnny Depp-favoritter. Filmplakater med Johnny. Carina Behrens. carinabehrens.com

Johnny Depp in Cry-Baby - GIF - Carina Behrens, carinabehrens.com

Visste dere at Johnny Depp fylte 52 i går? FEMTI FØKKINGS TO! Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele noen av mine favorittfilmer som Johnny-boy har spilt i! Det er mye han har gjort de siste årene som ikke har falt helt i smak hos meg, så de fleste er fra litt eldre dager. Har du ikke sett de, men liker Johnny nå, se de. Alt, inkludert Johnny, var så mye bedre før!

Mine Johnny Depp-favoritter. Filmplakater med Johnny. Carina Behrens. carinabehrens.com

Cry-Baby. Kanskje en av mine absolutte favorittfilmer i hele verden. En slags musikal-komedie fra 1990, med handling på 1950-tallet, der en «bad boy» forelsker seg i en «good girl». Naturligvis er det mange som har noe imot dette og hilarity oppstår. Egentlig en ganske tåpelig film, men åh så underholdene og morsom og fantastisk (jeg skal ikke innrømme at jeg kan alle sangene, men jeg kan det). Og gjett hvem som spiller søsteren til Johnny Depp?! Nemlig; selveste Ricki Lake!

Johnny Depp i Cry-Baby - Carina Behrens, carinabehrens.com

Chocolat. En kvinne og hennes datter flytter inn i et strengt katolsk samfunn i Frankrike og åpner en sjokoladebutikk som forstyrrer den strenge moralen i byen. Og så møter hun en sigøynermann (Johnny)! Dette er en sånn film jeg kan se om igjen og om igjen. Den ble nominert til fem Oscar-statuetter også, faktisk (og regissøren er svensk). Perfekt for kalde høstkvelder. Det er denne filmen som gjorde at jeg forelsket meg i Juliette Binoche også, men det er et helt annet innlegg!

Benny & Joon. En mentalt syk kvinne (Mary Stuart Masterson) forelsker seg i en svært eksentrisk mann (Johnny), men det er det ikke alle som setter pris på. Litt trist og litt feelgood på samme gang. Alt for lenge siden jeg har sett nå, men nå må jeg nesten få sett den igjen.

The Ninth Gate. En bokhandler søker etter de siste to kopiene av en demontekst (?) og blir dratt inn i et slags konspirasjonsplott med overnaturlige undertoner. Jeg tror det er mange som synes denne blir litt teit, men jeg elsker filmer fra 90-tallet (denne fra 1999) og spesielt da thrillere og mysterier – sjangere som kategoriserer denne filmen veldig godt. Johnny viser en litt mørkere side ved selv som han kler utrolig godt (og det samme med barten han sporter; nam).

Johnny Depp i The Ninth Gate - Carina Behrens, carinabehrens.com

Secret Window. Forfatteren Mort blir anklaget for å ha plagiert en fremmed manns fortelling og mannen begynner å forfølge han og være truende. Problemet er bare at Mort ikke klarer å bevise for noen at mannen eksisterer. Sær, skummel og ekkel. Og veldig bra. Dette er den seneste filmen på lista (fra 2004), så det understreker det jeg sa over, at jeg foretrekker gamle-Johnny.

Sleepy Hollow. En detektiv fra byen blir sendt ut på landet for å etterforske tre mistenksomme drap, som flere i byen mener er utført av en overnaturlig skapning. Jeg kan vel trygt si at dette er den første ordentlig rare filmen Johnny spilte i, før han de senere årene har spilt den samme rollen i ulik forkledning igjen og igjen og igjen. Derfor er denne på lista, fordi det er her rare-Johnny dukker opp for første gang, og i min mening her han gjør det best!

Johnny Depp i Sleepy Hollow - Carina Behrens, carinabehrens.com

Verdt å nevne: What’s Eating Gilbert Grape, Platoon, Blow, Donnie Brasco, Fear and Loathing in Las Vegas, Edward Scissorhands.

Har du sett noen av disse? Er du enig eller uenig med meg, og i fall det siste, hvilke Johnny Depp-filmer er dine favoritter?

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

12 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.