Fem nylige filmer jeg har sett #1

13 kommentarer
Film
It Follows filmplakat - Fem nylige filmer jeg har sett - Carina Behrens - carinabehrens.com

Jeg tenkte jeg skulle sette i gang med en ny spalte, der jeg forteller om de siste fem filmene jeg har sett, hva jeg syntes om de og om jeg vil anbefale de videre. Jeg ser jo veldig mye forskjellig, så det blir en god blanding av sjangre.

Jeg savner å skrive om film, men kjenner jeg ikke er helt gira på å skrive så lange anmeldelser hver gang, så dette er en fin mellomting. Så kommer jeg heller med en mer utfyllende anmeldelse en gang i blant, når jeg ser noe skikkelig bra (eller skikkelig dårlig).

God spalte / dårlig spalte? Legg gjerne igjen en kommentar med filmtips/spaltetips/ideer/ris og ros.

Carina Behrens - carinabehrens.com

It Follows - Carina Behrens

Navn: It Follows
Regissør: David Robert Mitchell
Skuespillere: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi
År: 2015
Sett på: Kino

Jay blir forfulgt av en skremmende kraft etter å ha sex med han hun dater. Han forsvinner etterpå, men ikke før han advarer om hva hun må gjøre for å bli kvitt «forbannelsen». Regissør Mitchell tar i bruk de fleste triksa i boka for å skremme og det funker. Musikken kan minne om en slasherfilm fra 80-tallet og det er så bra! De som blir redde av skrekk vil finne It Follows skremmende; de som setter pris på en god skrekkfilm vil bli fornøyd!

 

Capitalism: A Love Story - Carina Behrens

Navn: Capitalism: A Love Story
Regissør: Michael Moore
Medvirkende: Michael Moore, Thora Birch, William Black
År: 2009
Sett på: Netflix

Av en eller annen grunn har jeg klart å ikke få med meg denne filmen laget av provokatør/dokumentskaper Michael Moore. Og det går jo ikke an å ikke like Moore. Den handler om, ja nettopp, kapitalisme i USA, hvordan de rike får mye og de fattige lite. Moore stiller seg skeptisk til banker som gir ut alt for høye lån og tar hjemmet til folk når de ikke har råd til å betale de alt for høye renteøkningene.

 

Waiting for Superman, filmplakat - Carina Behrens

Navn: Waiting for ‘Superman’
Regissør: Davis Guggenheim
Medvirkende: Charles Adams, Geoffrey Canada, Bill Gates
År: 2010
Sett på: Netflix

Nok en dokumentar som setter spørsmålstegn ved hvordan ting styres i USA, denne gangen skolegang. Regissør Guggenheim følger et par lovende elever gjennom det amerikanske skolesystemet som hemmer elevene mer enn det oppmuntrer og utdanner. Dette er en gjennomgang av den offentlige skolen, med sine «drop-out factories» og «academic sinkholes». Dokumentaren gir ansikt til de barna som ikke er like heldige, som må gå på «lotteri» for å ha håp om å komme inn på en god skole.

 

Snowpiercer - Carina Behrens

Navn: Snowpiercer
Regissør: Joon-ho Bong
Skuespillere: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt
År: 2013
Sett på: Popcorn Time

Verden har fryst til is og de eneste gjenlevende er på plass på «The Snowpiercer», et tog som reiser rundt jorda kontinuerlig, men et ekstremt klasseskille har utviklet seg. Dette er en sånn typisk film som forblir anonym til tross gode skuespillere. Med god grunn. Joda, den er actionfylt og kind of original, men det hele blir fort litt for mye. Ikke får vi vite nok om hovedpersonene heller, så jeg savner dybde og utførelse. Underholdene nok en sliten kveld!

 

Kill The Messenger - Carina Behrens

Navn: Kill The Messenger
Regissør: Michael Cuesta
Skuespillere: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims
År: 2014
Sett på: Popcorn Time

Jeg elsker filmer om reportere, journalister og lignende (kanskje fordi jeg er utdannet som det selv), og dette er en av de bedre jeg har sett i nyere tid. Basert på en sann historie handler den om journalisten Gary Webb som blir offer for en svertekampanje når han avslører CIAs rolle i å hjelpe opprørere å importere kokain inn i California. Selv om det starter som et stor sak, begynner folk etter hvert å tvile på om Webb egentlig snakket sant, da ingen kilder turte å stille opp for han. Spennende og viktig historie.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

13 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.