Exodus: Gods and Kings. Carina Behrens - carinabehrens.com

De fem siste filmene #2

Nok en gang lister jeg opp de fem siste filmene jeg har sett og denne gangen kommer det en del actionfilmer. Jeg har jo en samboer som er ganske mye mindre interessert i film enn meg, så han vil aller helst alltid se action, skrekk eller humor. Det avgrenser jo søket litt, men noen ganger må jeg rett og slett bøye meg (litt for ofte, spør du meg).

Heldigvis har jeg fått lov til å være med å velge hvilken actionfilm som skal sees, så jeg kan ikke bare klage. Jeg har for så vidt ikke noe imot action i seg selv, det er når det blir for mye av det, og litt for lite av alt annet, at jeg begynner å strekke meg etter mobilen…

line-g

American Sniper - Carina Behrens

Navn: American Sniper
Regissør: Clint Eastwood
Skuespillere: Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner
År: 2014
Sett på: Popcorn Time
Terningkast: 4

Clint Eastwood er tilbake med nok en erkeamerikansk film, denne gangen portretterer han den sanne historien om Navy SEAL snikskytter Chris Kyle. Han var en legende i Irak-krigen, og måtte drepe både menn, kvinner og barn, men han sleit med å tilpasse seg virkeligheten hjemme med kone og barn. American Sniper er en god film som viser baksiden av krigen. Dessverre tror jeg det er mye som ikke blir fortalt. Det sies for eksempel at Kyle skal ha sagt at den eneste angeren han hadde var at han ikke drepte flere irakere. Uansett gjør Bradley Cooper en fantastisk jobb. Bare synd de bruker en dukkebaby som er så sykt creepy!

 

Son of a Gun - Carina Behrens

Navn: Son of a Gun
Regissør: Julius Avery
Medvirkende: Ewan McGregor, Brenton Thwaites, Alicia Vikander
År: 2014
Sett på: Popcorn Time
Terningkast: 3

Dette var en sånn film ingen av oss hadde hørt om, men bestemte oss for å se fordi maten var varm og vi ikke ville bruke for mye tid på å krangle om hvilken film vi skulle se. JR skal sitte kort tid i fengsel. Når en gjeng ser han ut som et offer for deres lyster, får han hjelp av den beryktede kriminelle Brendan, men til en pris: JR må hjelpe Brendan og gjengen å rømme når han slipper ut. Filmen er helt OK underholdningsvis, men lite mer enn det. Det var fint å se igjen Ewan McGregor, for jeg har ikke sett han på en stund, og han gjør det overraskende godt som bad guy, det er fint å se han gjøre noe annerledes. Det er dessverre ikke nok til å bære filmen. Dog, kul tvist på slutten!

 

The Matrix - Carina Behrens

Navn: The Matrix
Regissør: Andy WachowskiLana Wachowski
Medvirkende: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss
År: 1999
Sett på: Netflix
Terningskast: 5

Da jeg fortalte samboeren at jeg ikke hadde sett Matrix-filmene sa han at jeg ikke hadde noen rett til å kalle meg selv filmentusiast. Og siden jeg var enig med han, så så vi på The Matrix. Til tross for at han måtte forklare meg en hel del, så er jeg litt trist for at jeg har ventet så lenge. «A computer hacker learns from mysterious rebels about the true nature of his reality and his role in the war against its controllers.» Ja, basically viser det seg at verden aldeles ikke er det vi tror den er og Neo (Reeves) kan vise seg å være den som trengs for å fikse det. Eller noe sånt. Kompliserte greier, men fy fasen så kult. Dette er faktisk en must-see for alle som kaller seg filmentusiast – noe jeg nå gjør med stolthet!

line-g

 

Love Me - Carina Behrens

Navn: Love Me
Regissør: Jonathon Narducci
År: 2014
Sett på: Netflix
Terningskast: 4

Love Me er en dokumentar som handler om amerikanske menn som reiser til Russland for å finne seg dame. Jeg tror vi har veldig lett for å sitte her hjemme og tenke på de ekle mennene og pengegravende kvinnene det gjelder, men det handler selvfølgelig om så mye mer enn det. Ofte er disse mennene veldig ensomme og kvinnene kommer fra fattige kår. Vi kan nok alle være enige om at det svært sjeldent handler om ekte kjærlighet, men heller en slags uuttalt avtale om å utnytte hverandre. Jeg har sett andre dokumentarer om temaet, men jeg likte denne spesielt godt. Den går mye mer inn i dybden og følger opp parene fra de møtes til helt opp til ett år etterpå.

 

Exodus - Carina Behrens

Navn: Exodus: Gods and Kings
Regissør: Ridley Scott
Skuespillere: Christian Bale, Joel Edgerton, Ben Kingsley, Aaron Paul, Sigourney Weaver
År: 2014
Sett på: Popcorn Time
Terningskast: 3

Historien om Moses, hvordan han sto opp mot den egyptiske faraoen Ramses og frigjorde 600,000 slaver – ved hjelp av Gud. Filmen i seg selv er vellaget, pen å se på og skuespillerne er gode, men dette var ingen film for meg. Jeg trodde først det var fordi den handlet om Moses og Gud at jeg ikke fant den så interessant, men det stemmer ikke, for det var scenene imellom som handlet om «forholdet» de to imellom som var mest spennende, men resten var ganske uinteressant. Her har Hollywood sett en mulighet til å tjene penger på nok en storslagen bibelfortelling (noen som husker Noah?). Jeg tror ikke jeg er den eneste som er over it. Eller?

Kommentarer

5 kommentarer til “De fem siste filmene #2”

 1. victoria avatar

  Jeg kan ikke se American Sniper før jeg har lest boken, og det kan ta sin tid, men den er sikkert verdt en firer! :D

 2. werothehero avatar

  Mange her jeg ikke har sett, bortsett fra The Matrix som jeg elsker. Så den heller ikke før 2 år siden, og da måtte kjæresten min fortelle meg om hele filmen hihi. Fikk veldig lyst til å se på «Love me». Har sett noen dokumentarer som slike «Kjærlighetshistorier», og jeg synes det er veldig interessant å se på.

 3. Caroline avatar

  Jeg må se The Matrix!

 4. Brita Melissa avatar

  Er fremdeles i dokumentarhjørnet, så jeg skal laste ned Love me!

 5. Amanda avatar

  Nå må jeg nesten se Matrix – sånn for filmentusiasten i meg sin del, selv om jeg trodde jeg skulle klare å gå gjennom livet uten O:-) Jeg vet ikke hva det er, men jeg har bare fått et litt rart inntrykk av Matrix :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *