Bilde av Bob Dylan og en bokhylle.

15 bøker på ett år

Så jeg har bestemt meg for å lese 15 bøker på ett år. I løpet av 2015 for å være presis. Du tenker kanskje at 15 bøker ikke er så mye, og det er det kanskje ikke, men i fjor hadde jeg som mål å lese 12 og det klarte jeg ikke…

På Goodreads kan du gi deg selv en leseutfordring. Du plotter inn hvor mange bøker du vil lese i løpet av året, passer på å legge inn bøkene du leser, sidetall og alt (det må du ikke, men det er gøy) og så trykker du på en knapp når du har lest ferdig og nettsiden forteller deg hvor godt du ligger an i utfordringen.

Carinas leseutfordring på Goodreads.
For meg, som aldri fullfører noe som helst, er dette gull verdt. Jeg blir utrolig megamotivert av å se det sort på hvitt hvordan jeg ligger an.

Jeg har en liten liste over bøker jeg allerede har bestemt meg for å lese, for bokhylla mi er full av bøker som lengter etter å bli lest, men gi meg gjerne gode tips! Jeg er fryktelig dårlig på å lese bøker skrevet av norske forfattere, så om dere vet om noen gode vil jeg gjerne ha noen gode forslag på norske bøker jeg burde lese.

Har dere noen spesifikke leseplaner i år? Eller kanskje gitt dere selv en annen utfordring?
Og forresten, om du allerede har en Goodreads-konto, legg meg gjerne til som venn.


Publisert

i

av

Kommentarer

10 kommentarer til “15 bøker på ett år”

 1. Caroline avatar

  Jeg skal lese 12, vil så gjerne klare det! Har allerede sløst bort 50 sider på «33». Ush.

  Har kanskje sagt det før, men Johan Harstad er min favorittforfatter. Alle romanene hans, spesielt. Også er «Unnskyld» av Ida Hegazi utrolig bra!

 2. SynLar avatar

  Jeg hadde fjorten bøker som mål for 2014, men har ikke turt å sjekke enda om jeg faktisk greide det. Og akkurat det sier vel nok om hvor godt det gikk. Så jeg heier på deg, men har sympatien for at det faktisk er vanskeligere enn man skulle tro på plass.

  Vurderer Goodreads, men har jeg egentlig tiden til å ha nok en konto jeg må/kommer til å føle at jeg må oppdatere hele tiden…

 3. Gitte avatar

  Jeg har satt meg et skikkelig hårete mål! 25 bøker! I fjor leste jeg 10, men da var det nesten et problem at jeg hadde satt lista lavt – tenkte hele tiden at jeg kunne ta igjen det tapte i slutten av året.

  Personlig synes jeg det er spennende med mental trening: Vil anbefale Bli best med mental trening av Bertrand Larsson og Hammerkoden av Øyvind Hammer. Ellers synes jeg Odinsbarn var veldig bra – norsk fantasy er det ikke så ofte jeg leser.

 4. Vilde avatar

  Jeg leste akkurat «En mann ved navn Ove». Den var veldig feel-good, og man kjenner minst én Ove-karakter i det virkelige liv. Svensk forfatter, herlig bok og herlig formidlingsevne!

  Tror jeg må sette meg en lese-mål jeg også. 10 bøker er kanskje en grei begynnelse for en seig leser som meg.

  Lykke til med målet! :)

 5. victoria avatar

  I fjor leste jeg 24 bøker, det skal jeg prøve å toppe i år da, men jeg tror ikke jeg klarer å toppe 2012, da jeg leste 51 bøker! Jeg heier på deg! Heia!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   51???!?!?! Det er jo sykt, kvinne. 25 også, for så vidt. Vi er snart i midten av februar og jeg er fortsatt på min andre (og den begynte jeg på i høst…)

 6. Sigrun avatar

  I fjor hadde jeg 25 bøker som mål, og jeg plotta inn 18 stk – jeg har satt samme mål i år. Og har allerede lest 8 bøker? Noe sånt. Goodreads er genialt, for jeg blir så sykt motivert av det. Jeg har for vane å ikke lese så mye norsk litteratur siden jeg har Kindle, og det er kjempelett å kjøpe bøker på Amazon. Men jeg ble for ikke så lenge siden ferdig med bok nummer 2 i serien Tørk aldri tårer uten hansker – og den sitter i enda (jeg skal lese #3 snart). Jonas Gardell anbefales på det sterkeste. Jeg leste også Agnes i senga av Heidi Linde i fjor, mens jeg satt på et fly til London (seriøst, det er den beste boka å lese på et fly – den handler om en flyvertinne med hjertesorg, og jeg tok meg selv i å dikte opp bakgrunner til alle flyvertene når jeg løftet hodet en gang i blant for å bli tilbydd kaffe, gøygøy). Andre norske bøker jeg har planer om å lese er Nu jävlar av Heidi Linde, Innsirkling-serien av Carl Frode Tiller, Få meg på, for faen av Olaug Nilssen og Meg eier ingen av Åsa Lindberg blant annet. Ellers vil jeg anbefale Bli hvis du kan, reis hvis du må av Helga Flatland og de to bøkene som er oppfølgere – så hjerteskjærende bra beskrivelser av tap og sorg. Nå har jeg skrevet en alt for lang kommentar på innlegget ditt (jeg tror jeg bør begynne å blogge igjen), men jeg håper du fikk noen tips.

 7. Linn avatar

  Nå satte jeg meg som mål å lese 15 bøker jeg og. Håper jeg klarer det :p

 8. […] eller langsom leser? Langsom :( Det er derfor jeg har satt meg et lesemål i […]

 9. Jessica avatar
  Jessica

  Kanskje det kan være lurt å sette delmål for leseåret? Jeg leser stort sett 3-5 bøker i måneden, og da blir det fort 40-60 bøker i løpet av ett år. Start med et mål om å fullføre minimum én eller to bøker hver måned, for eksempel. Da blir det ikke til at du sparer alt helt til slutten av året. Uansett, lykke til med lesingen!
  Hva angår lesetips, er jeg en stor tilhenger av Helle Helle. Hun er riktignok ikke norsk, men dansk. «Rødby-Puttgarden», «Hus og hjem» og «Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann» er mine favoritter, men alt hun skriver er verdt å lese. Trude Marstein er også en stor favoritt, spesielt «Plutselig høre noen åpne en dør» og «Sterk sult, plutselig kvalme». Ellers vil jeg anbefale «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» av Johan Harstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *