Som seg hør og bør, ta en tur til Café Sør

NOEN synes kanskje det er flaut å sitte på kafé alene, men ikke meg. Jeg er et sånt kafémenneske. Jeg liker å sitte på kafé for meg selv, drikke svart kaffe med melk (ikke så svart altså), skrive, lese, titte på menneskene. Jeg finner hele situasjonen utrolig inspirerende. Spesielt når jeg finner en god kafé å sitte på. Café Sør er en slik kafé.

På Café Sør er det ikke for mørkt og ikke for lyst. Musikken (som forresten akkurat nå er house, og det liker jeg svært godt) er akkurat høy nok til at du ikke helt klarer å høre hva sidemannen prøver å fortelle deg, og derfor er det perfekt å sitte alene her. Kaffen er god, og personalet er hyggelig. Ofte har de på seg fine hatter og er pyntet med flotte tatoveringer. Slikt gir pluss i boka.

Prisene er som en vanlig sentrumbasert kafé, akkurat litt for høye, men du kan vel egentlig ikke forvente så mye mer. Du betaler for en fin atmosfære, inspirerende omgivelser og god musikk. Svart affe til 28 kroner er kanskje drøyt, men såpass må man tåle. Dessuten er den vel ikke så mye dyrere enn på de fleste andre steder. De har også mat på Café Sør, men siden jeg er fattiglus har jeg aldri smakt den. Jeg har, however, siklet på andres. I mitt forsvar, den ser fryktelig god ut.

Café Sør finner du i Oslo, Torggata 11 (du vet, rett ved siden av Eldorado kino).


Bildet er respektfullt lånt fra Pia sitt innlegg.


Publisert

i

av

Kommentarer

9 kommentarer til “Som seg hør og bør, ta en tur til Café Sør”

 1. Ida Sundae avatar

  Jeg er også glad i Café Sør, spesielt når jeg kan sitte der med deg og Ulrikke :)) Liker den gode stemningen og det varme lyset.

  1. Carina avatar
   Carina

   Du skulle vært her med meg nå! Bra musikk og dempet lys. Nesten litt romantisk ;)

 2. Brita Melissa avatar

  Den kafeen har jeg gått forbi utallige ganger uten å verken gå inn eller merke meg hva den heter! Fikk lyst nå :)

  1. Carina avatar
   Carina

   Kanskje vi kunne møttes her og tatt en kaffe sammen en gang, BM? :)

 3. Ulrikke avatar

  Hehe! På kafeen min selger vi svart kaffe for 29,-!

  Ble forresten nektet å kjøpe kakao på Café Sør da jeg var 18. 20-årsgrense vet du. Klokka to på formiddagen. Det verste av alt: mine to kamerater på samme alder hadde akkurat vært inne og kjøpt hver sin øl. Og jeg ble bedt om å gå da jeg ville ha kakao! Noe av det mest sjokkerende jeg hadde opplevd i mitt beskyttede liv så langt… :)

 4. June avatar

  Ser koselig ut!

 5. Siv avatar

  Du er en god reklamerer (reklamør??? aner ikke – klokka er ni… Heh, det er unnskyldninga mi!) Kanskje de kan betale deg noen groner, så får du smakt på maten også ;)

 6. Egwene avatar

  Café Sør! Det er perfekt venninnested, både på dagen og på kvelden. Aldri prøvd å sitte der alene, kanskje på tide å prøve når alle jeg kjenner begynner på studiene igjen og jeg har sommerferie alene til oktober..

 7. Luisa avatar

  Jeg har vært der én gang, og jeg elsket det! Jeg er ikke sånn kafémenneske som deg, men noen ganger skulle jeg ønske jeg var det :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *