Superhelter og en skeptisk trettenåring

Som filminteressert ser jeg det som min «plikt» å se visse filmer selv når jeg er skeptiske til dem. Superhelt-filmer faller gjerne i den kategorien. Jeg husker da jeg så Spider-Man for første gang. Du vet, ikke den nye, men den «gamle», med Tobey Maguire. Jeg var cirka tretten år gammel og rimelig grinete fordi storebror hadde fått velge hvilken film vi skulle se. Han hadde selvfølgelig valgt machofilmen Spider-Man. Jeg var nok ikke særlig pen i fronten da vi satte oss for å se på filmen, men etter hvert ble jeg faktisk revet med jeg også. Den var jo – selv om jeg selvfølgelig ikke innrømte dette på sagt tidspunkt – spennende. Sånn har det fortsatt opp igjennom årene. Jeg sutrer fordi jeg må se på en eller annen lame superhelt-film, og så er det jeg som ender opp med å like den mest.

Marvel Comics er ikke et ukjent navn når det kommer til mange av superhelt-filmene vi ser i dag, da de fleste er basert på tegneserier publisert av nettopp tegneserieselskapet Marvel Comics (som forresten ble grunnlagt allerede i 1939 under navnet Marvel Comics Mystery). Nå har de også samlet en haug av de gode gamle heltene (The Hulk, Thor, Iron Man og Captain America) i samme film (basert på tegneserien med samme navn): The Avengers.

En gruppe superhelter samler seg for å redde verden fra Loke og hans hær. Så skjer det vel en hel masse rabalder, som det ofte gjør når superhelter absolutt skal bry seg med alt. Kjente fjes som Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson og Gwyneth Paltrow (pluss, pluss, pluss) dukker opp i løpet av filmen, så det er absolutt en kjendisfest å få med seg. Jeg skal i hvert fall gi den en sjanse, siden jeg tydeligvis har tatt feil om filmer som dette så mange ganger før (for ikke å nevne det at jeg har en stor crush på Robert Downey Jr.).

Filmen har norgespremiére den 27. april.

Noen andre som skal se?

Kommentarer

6 kommentarer til “Superhelter og en skeptisk trettenåring”

 1. Luisa avatar

  Det kan hende jeg ser den ja :) Koselig at du var innom hos meg, jeg så det var deg vet du, på bildet ;)

 2. Loke avatar
  Loke

  Spennende å se hvordan Joss Whedon har gjort det med tanke på regien. Gleder meg til å se den =)

 3. Linn avatar

  Jeg har egentlig ikke så mye til overs for slike superhelt filmer og sånt. Så om jeg blir å se den er vel egentlig heller tvilsomt :p

 4. Siv avatar

  Loke som i vikingeguden?? For DA Må jeg jo se den!! Og Robert Downey Jr=MrHolmes, sant? Hhihieheheh!

  1. Carina avatar
   Carina

   Siv: Stemmer det! Hehe.

 5. Christian avatar
  Christian

  Nja.. Skal nok se den, men Stan Lees tolkning av norrøn mytologi byr meg faktisk litt imot. Likte aldri Thor som tegneserie. Liker vel generelt ikke superhelter med kappe og underbuksa utenpå spandexdrakta…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *