Tatt av kvinnen, (be)tatt av Erlend Loe


Ble endelig ferdig med å lese «Tatt av kvinnen» av Erlend Loe, den første boken jeg skulle lese fra leselisten min. Det tok sin tid, og det er ikke en fryktelig lang bok, så da forstår dere kanskje hvor mye jeg faktisk sliter med leselysten om dagen. Likevel, jeg har endelig lest den, og jeg likte den.

Dette er den første boken jeg har lest av Loe (jeg vet det, jeg trenger ris), og skrivestilen hans satte meg ut i begynnelsen. Ingen sitatstreker, ikke riktig avsnittsmerking og så videre. Makan. Slike ting ville tidligere fått meg til å kaste fra meg boka, trampe på den for så å ta den opp og rive ut sidene, en etter en. Men jeg gjorde ikke det. Jeg kjempet meg videre, og ble etter hvert vant til måten Loe skriver på. Endte med å ikke hate det, og gleder meg til å lese noen av de andre bøkene jeg har liggende av han, men først må jeg lese bøkene jeg har satt opp i leseprosjektet mitt.

 • Tatt av kvinnen. Erlend Loe
 • Jonathan Strange & Mr. Norrell. Susanna Clarke
 • We Need to Talk About Kevin. Lionel Shriver
 • The Historian. Elizabeth Kostova
 • The Perks of Being a Wallflower. Stephen Chbosky
 • In Cold Blood. Truman Capote
 • Populærmusikk fra Vittula. Mikael Niemi

Da har jeg seks bøker igjen å lese før 28. juli, så jeg setter i gang med Lionel Shrivers «We Need to Talk About Kevin.» Filmen basert på boken har nettopp kommet på kino her i landet, så den er litt mer (veldig mye mer) aktuell enn det «Tatt av kvinnen» er. Jeg tror den er tyngre å lese, men jeg har hørt mye bra om den, så forhåpentligvis skal det gå greit å komme seg igjennom den. Noen av dere som har lest den, eller sett filmen?

Kommentarer

9 kommentarer til “Tatt av kvinnen, (be)tatt av Erlend Loe”

 1. Siv avatar

  Jeg har IKKE lest noe av Loe, jeg heller. Eller, joda, i norsktimene. Ikke sååå værst.

 2. Linn avatar

  Leste den og noen av de andre bøkene hans da jeg hadde særemne på vgs. Syntes til å begynne med at den var enormt kjedelig og tung å lese (Sannsynligvis mye på grunn av hans litt sære måte å skrive på), men etter hvert som jeg kom litt inn i historien, syntes jeg det var en flott bok :)

 3. Luisa avatar

  Den har jeg ikke lest Tatt av kvinnen enda, men har lyst! Har faktisk ikke lest noe Loe selv tror jeg, bare utsnitt av Naiv super

 4. vwee avatar

  Har ikke lest den selv, har forresten ikke lest noe av Erlend Loe, prøvde meg på den første boken, men den var så kjedelig. Nå holder jeg på med Dødelig Applaus, og jeg har seks bøker jeg må komme meg igjennom før året er omme.

 5. Trille avatar

  Jeg elsker Erlend Loe og den herlige skrivestilen hans. Jeg er veldig, veldig opptatt av srettskriving, men jeg liker ham så godt. :)
  Gled deg til de andre. :)

 6. Synne avatar

  Lykke til videre med leseprosjektet :)

 7. Lise Lotte avatar

  Har faktisk prøvd meg på Loe èn gang, men jeg taklet det ikke i det hele tatt. Men utrolig smart å sette opp en leseliste! Så smart at jeg kommer til å gjøre det selv, for å få lest ut noen av alle bøkene på hylla :)

 8. Ida Sundae avatar

  har sett filmen, grusom film! men bra altså..

  kommer på torsdag og reiser igjen 2. mai, så jeg håper vi får tid til å møtes!!! har jo fortsatt ikke fått gitt deg gave, ehe.. and you know why!? sølte rødvin over hele greia :(( så nå må jeg enten finne på noe nytt eller spandere øl på deg. me får sjå ;)

 9. Nina C. avatar

  Har ikke heller lest noe av Loe tror jeg. Men har lyst å lese den «we need to talk about kevin».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *