The books I never read


Selv om det snart har gått et år siden jeg flyttet tilbake til Norge, og mamma (etter å ha bodd i Dublin i ett år), har jeg enda ikke tatt ned alle bøkene mine fra loftet, rett og slett fordi det ikke er plass til de noe sted. Jeg har så mange bøker at jeg har gått ut av telling, men jeg er sikker på at jeg kunne fylt opp minst to hele bokhyller på egenhånd. De fleste av de ligger i bokser på loftet, og de fleste av de har aldri blitt lest. Mye av grunnen til det er at jeg kjøper stadig nye bøker selv om jeg vet at det ligger minst 500 uleste bøker hjemme og venter på meg.

Jeg liker å lese, men jeg gjør det så alt for sjeldent. Likevel fortsetter jeg å kjøpe bøker som jeg aldri leser, enda jeg absolutt ikke har råd til det. De blir plassert i bokhyllen, og så blir de stående der, og innen jeg rekker å lese de har jeg kjøpt nye igjen. Derfor har jeg bestemt meg for å lage en liste på noen bøker som jeg skal lese innen sommeren er her. Klarer jeg å fullføre den, lager jeg en ny liste. Alle bøkene på listen er bøker jeg allerede har, men som jeg ikke har lest før.

 • Tatt av kvinnen. Erlend Loe
 • Jonathan Strange & Mr. Norrell. Susanna Clarke
 • We Need to Talk About Kevin. Lionel Shriver
 • The Historian. Elizabeth Kostova
 • The Perks of Being a Wallflower. Stephen Chbosky
 • In Cold Blood. Truman Capote
 • Populærmusikk fra Vittula. Mikael Niemi

Listen er ikke så lang, men jeg må starte i det små, og jeg setter fristen til 28. juli, som er bursdagen min. Bøkene står ikke nødvendigvis i den rekkefølgen jeg kommer til å lese de, men jeg starter likevel med «Tatt av kvinnen» av Erlend Loe. Noen av dere som har lest noen av disse bøkene? Ønsk meg lykke til da dere.

Kommentarer

16 kommentarer til “The books I never read”

 1. heath avatar

  jeg kjenner meg igjen i det å kjøpe bøker selv om du har uleste hjemme. det er en hobby/addiction/dårlig vane. forøvrig så har jeg lest the perks of being a wallflower som er k-j-e-m-p-ebra.

 2. Carina avatar
  Carina

  Heath: Hurra, da gleder jeg meg til å lese den!

 3. sandra banan avatar

  Åh, jeg vet hvordan du har det. Men i høst havnet jeg i en situasjon hvor innkjøp av nye bøker ikke ble mulig. Derfor, og kun derfor, har jeg tatt igjen mange av bøkene som står i bokhylla. Mitt problem er salg på bøker. «kjøp 3 for 2» og lignende. Jeg går inn i bokhandelen på utkikk etter en spesiell bok, ser at det er salg, tar med meg to ekstra bøker i stress og ender opp med to bøker jeg mest sannsynlig aldri kommer til å lese.

 4. Nina Dorthea avatar

  Yay, gleder meg til kanskje noe anbefalinger innen Juli? :) Tatt av kvinnen har jeg lest!

 5. Carina avatar
  Carina

  Nina Dorthea: Håper å få til noen anbefalinger ja, i hvert fall noen små notiser, hehe :)

 6. Siv avatar

  Flinkis! Du har tatt tak i det, og det er det man liker ;) Good luck!

 7. Ida Sundae avatar

  Faktisk ikke lest noen av de, men har sett filmen We need to talk about kevin.. det var en fryktelig historie!

 8. Nina avatar

  The Perks of Being a Wallflower er helt fantastisk! Også må du jo lese den før filmen kommer!:)

 9. Ine avatar
  Ine

  «Historikeren» er helt fantastisk! Den er veldig lang, men absolutt verdt å lese!

 10. Luisa avatar

  Lykke til :D Jeg elsker bøker, har veldig mange selv, måtte sortere ut noen jeg faktisk kunne gi bort og da ble samlingen litt mindre. Men jeg er sikker på at når vi kjøper hus så kommer samlingen til å bli enda større, yey til bedre plass :)

 11. Julie Marlen Engel avatar

  Jeg er med i klubben, men har ikek tid til å lese de!

 12. Tone avatar

  Jeg likte ikke «Tatt av kvinnen», men alle andre elsker den jo, så det er sikkert meg det er noe galt med. Jeg har sjeldent bøker jeg ikke har lest, jeg kjøper dem og sluker dem ofte på samme dag. Har vel tre fulle bokhyller, og det blir aldri nok :D Men «We need to talk about Kevin» har jeg faktisk ikke lest, selv om jeg har hatt den i … seks år. Kanskje vi må gjøre den til et fellesprosjekt :p

 13. Phoebe avatar

  Jeg har også skikkelig lyst til å lese Tatt av kvinnen. Har sett den på film, men tipper den er mye kulere som bok <3

 14. Synne avatar

  Jeg kjenner meg igjen i problemet ditt. Kjøper bøker jeg vet vil bli stående kanskje i flere år før jeg tar meg tid til å lese dem, og samtidig låner jeg ofte stabler med bøker på biblioteket. De blir heller sjeldent lest.

  Har hørt om «The Perks of Being a Wallflower», og har den på leselisten min :)

 15. Linn avatar

  Leste Tatt av Kvinnen til særemne på VGS, og jeg likte den faktisk veldig godt =)

 16. Lady Netta avatar

  Perks of Being a Wallflower <3 Elsket den, absolutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *